Uniqa završava preuzimanja Baloise društava u Hrvatskoj i Srbiji

1 komentar

Austrijska Uniqa Insurance Group AG u potpunosti je završila proces preuzimanja kompanija kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji, čemu je prethodilo odobrenje svih austrijskih, hrvatskih i srpskih nadležnih institucija uključenih u ovaj proces, objavili su danas iz Uniqe.

Ugovor o preuzimanju kompanija kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji od strane Uniqe potpisan je u oktobru  2013. godine, a iz Uniqe su danas objavili kako je proces preuzimanja kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji u potpunosti završen 11. marta ove godine.

Prema posljednjim objavljenim službenim podacima Uniqa osiguranje i Basler osiguranje Zagreb bi imali proforma tržišni udio od 7,5 posto i zauzeli bi četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U Srbiji, tržišni udio Uniqe ovom se akvizicijom pak povećava za više od 8 posto (podaci iz trećeg kvartala 2013.) i zadržava petu poziciju na tom tržištu.

Ovim akvizicijama Uniqa jača ukupnu poziciju u regiji jugoistočne Evrope, gdje posluje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

Uniqa Group je osiguravajuća grupa koja posluje na svojim matičnim tržištima, Austriji te srednjoj i istočnoj Evropi, a ima i firme kćeri u Italiji, Lichtensteinu i Švicarskoj.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *