Kako da uštedite novac za 52 nedjelje

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka bila da budete štedljivi, mi vam donosimo sjajan način kako to da uštedite novac za godinu dana.

Ako se bezuspješno trudite uštedjeti novac za novi laptop, telefon ili za ljetovanje, na Life as you live it blogu pronašli smo fenomenalnu ideju kako da štedite u novoj godini.

Princip je sljedeći: pošto godina ima 52 nedjelje u teglicu koju ste pripremili za štednju ubacujete onu količinu novca koja je nedjelja po redu. Na primjer, ako je u toku prva nedjelja, u teglicu ubacite jedan euro, dolar ili neku treću valutu, tokom druge nedjelje ubacite dva eura, tri, četiri i tako do 52. nedjelje.

Na kraju ovog izazova u teglici bi trebalo da imate 1378 eura, što nije baš mala svota.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sve što vam je potrebno za ovaj izazov jeste velika tegla i tabela koja treba da sadrži broj nedjelja, svotu koju treba da ubacite u teglicu i koliko novca bi u tom trenutku trebalo da imate u teglici.

Svake nedjelje kad u teglicu ubacite novac precrtajte olovkom tu nedjelju – kao završen zadatak.

Iako se kreće sa manjim sumama, iznos koji treba izdvojiti se iz nedjelje u nedjelju značajno povećava, što je finansijski vrlo zahtjevno, ali je ovo dobar način da se naučite štedjeti.

Klik na ilustraciju za veći prikaz

Srećno!

Check Also

Rast indeksa i prometa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Rast indeksa i prometa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je Crna Gora otvorila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *