Atlas banka spremna da podrži veće projekte u Rusiji

Dodajte komentar

Atlas banka Moskva, uz aktivno učešće Atlas banke u Podgorici, spremna je da podrži veće kvalitetne investicione projekte u Rusiji, saopštio je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević u intervju za list Ministarstva inostranih poslova Rusije, “Svijet diplomatije”.

Kako je rekao, Atlas banka Moskva, koja je osnovana 2007. godine, orjentisana je na mali i srednji biznis, jer se pokazalo da je to najstabilniji segment, uzimajući u obzir posljedice globalne finansijske krize. Ta banka je prvenstveno orjentisana na ruske intvestitore u Crnu Goru, ali i na našu dijasporu u toj zemlji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Banka oprezno ulazi u finansijske aranžmane i vodi umjereno konzervativnu kreditnu politiku, a svoje poslovanje bazira na dobrom poznavanju svojih klijenata, što je omogućilo banci da njeni finansijski pokazatelji budu na zavidnom nivou u odnosu na mnogobrojnu konkurenciju. U Rusiji posluje oko hiljadu banaka i ta država značajno podržava domaće banke“, kazao je Knežević.

Knežević kaže i da bez obzira na javnu tajnu da Rusija namjerava da ukrupnjava svoje bankarsko tržište i najavu povećanja cenzusa sa 200 na 300 miliona rubalja od 1. januara 2015 godine, Atlas grupa, odnosno Atlas banka Moskva, namjerava da nastavi poslovanje u toj zemlji. On je u tom smislu najavio razvoj retail usluga, uvođenje novih bankarskih usluga prije svega kartičnih i e-commerce usluga. Knežević je najavio i mogućnost otvaranja predstavništva banke u drugim gradovima Rusije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *