USS: Spriječiti novo zatvaranje radnih mjesta u Metalcu i solani

Dodajte komentar

Unija slobodnih sindikata USSCG pozvala je Vladu da, hitnim i konkretnim mjerama, zaustavi dalje urušavanje crnogorske privrede i spriječi novo zatvaranje radnih mjesta u nikšićkom Metalcu i ulcinjskoj solani “Bajo Sekulić”.

“U ovim fabrikama situacija poprima dramatične razmjere, jer su radnici i njihove porodice egzistencijalno ugroženi obzirom da više od deset mjeseci ne primaju zaradu“, saopšteno je iz USS-a nakon jučerašnje sjednice na kojoj je razmatrana situacija u Metalcu i solani.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

USSCG strahuje od eskaliranja revolta radnika koji se, ističu, nalaze u bezizlaznoj situaciji mjesecima “ukazujući na štetno i nezakonito ponašanje tajkunskih vlasnika ovih fabrika“.

“Sada je već očito da su se vlasnici namjerili da profit steknu prodajom atraktivnih lokacija, a ne kroz proizvodnju što je mnogo lakše“, dodaje se u saopštenju.

Tim prije, navode u USS-u, Vlada ima obavezu da, kao što je to obećano u predizbornoj kampanji, provjeri i poništi ove privatizacije i tako, dodaju, konačno počne da štiti interese radnika i crnogorskih građana od ekonomskog kolapsa.

“Metalac i Solana imaju perspektivu, a za opstanak im treba odgovoran vlasnik i, možemo slobodno reći, simbolična finansijska i logistička podrška Vlade“, naglašeno je u saopštenju.

USSCG upozorava da su potrebna manja finansijskih ulaganja za očuvanje postojećih, od otvaranja novih radnih mjesta.

“Zato će USSCG nastaviti da pruža punu podršku našim kolegama-cama u borbi za opstanak ove dvije fabrike“, zaključeno je u saopštenju. CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *