Kapital Telekoma umanjen za oko 17.139.000 eura

Dodajte komentar

Dosadašnji registrovani kapital Kompanije Telekom umanjiće se za 17.138.694,21 euro, tako što se dosadašnja nominalna vrijednost svake akcije umanjuje za 0,36254 eura, odlučeno je na vanrednoj Skupštini akcionara te kompanije.

Na taj način nominalna vrijednost svake akcije po umanjenju iznosiće 2,62001 euro.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Po umanjenju kapitala, novi akcijski kapital će iznositi 123.858.195,54 eura i podijeljen je na 47.273.940 običnih akcija, koje glase na ime nominalne vrijednosti 2,62001 eura po akciji“, saopšteno je iz Telekoma.

Novčana sredstva koja se dobiju kao rezultat smanjenja kapitala, biće raspodijeljena svim akcionarima koji posjeduju akcije Crnogorskog Telekoma na dan donošenja Odluke o smanjenju kapitala, srazmjerno njihovom učešću u akcijskom kapitalu Kompanije.

“Donošenje Odluke o smanjenju kapitala ni u kom slučaju neće imati negativan uticaj na poslovanje Kompanije, i na zadovoljstvo naših sadašnjih i budućih akcionara, akcije Crnogorskog Telekoma i dalje će predstavljati najprivlačniju hartiju od vrijednosti na domaćem tržištu kapitala”, izjavio je izvršni direktor Telekoma, Rudiger Šulc.

On je dodao da će Kompanija, i pored sve težih uslova koje diktira ekonomska kriza, nastaviti da ulaže u nove tehnologije koje će crnogorskim građanima omogućiti korišćenje superiornih servisa, a Crnu Goru pozicionirati kao moderno tehnološko društvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *