Otvorena Azmont akademija u Bijelom Polju

Dodajte komentar

Centar za obuku nezaposlenih lica “Azmont akademija“ svečano je otvoren danas u Bijelom Polju, uz prisustvo predstavnika Vlade i kompanije Azmont Investments.

Više od 1.200 prijavljenih kandidata sticaće u narednim mjesecima znanja u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima, bazirana na međunarodnim iskustvima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Akademiju su presjecanjem crvene vrpce otvorili predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, ministar finansija Radoje Žugić i izvršni direktor Portonovi projekta Džejms Vilson.

“Azmont akademija pomoći će da brojne porodice sa sjevera riješe egzistencijalna pitanja. Ovo je i siguran način za smanjenje nezaposlenosti”, saopštio je Aleksandar Žurić.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković ocijenio je otvaranje akademije kao drugačiji pristup rješavanju nezaposlenosti.

“Centar za obuku u Bijelom Polju daće na dugi rok značajne rezultate, kao i sama investicija u Kumboru”, istakao je Bošković.

On je pozvao i druge investitore da pojačaju segment socijalne odgovornosti, poput kompanije Azmont Investements.

Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da će Azmont akademija imati neprocjenjivi značaj za dalji ekonomski razvoj Crne Gore.

“Ulaganje u znanje se višestruko isplati, a ovim projektom dajemo doprinos jačanju konkurentnosti domaće radne snage” poručio je Žugić.

U Centru je počela obuka 80 polaznika, a u kompaniji Azmont Investments očekuju da će za vrijeme vrhunca radova na turističkom kompleksu Kumbor krajem 2015. biti oko 2.000 polaznika.

“Polaznici koji dobiju sertifikat imaće priliku da budu dio gradnje najvećeg turističkog projekta u Evropi, na kojem će u jednom momentu biti angažovano i do 6.500 ljudi” rekao je Džejms Vilson, izvršni direktor Azmont Investments.

On je dodao da će radnicima obezbijediti smještaj, hranu i adekvatne zarade.

“Objavićemo narednih dana tendere za izvođače radova i nadam se da će bar 70 odsto prijavljenih kompanija biti iz Crne Gore i regiona“, naglsio je Vilson.

Izgradnja Azmont akademije dio je programa korporativne društvene odgovornosti ove kompanije, a ukupna investicija tokom naredne tri godine iznosiće oko dva miliona eura.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *