Azmont: Počinje obuka za 1.200 kandidata

Dodajte komentar

Centar za obuku nezaposlenih lica „Azmont akademija“ biće svečano otvoren u Bijelom Polju u utorak, 4. marta 2014. godine, u 11časova. Preko 1.200 prijavljenih kandidata sticaće u narednim mjesecima znanja u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima, bazirana na međunarodnim iskustvima.

“Prva ustanova ovakve vrste u Crnoj Gori nastala je kao rezultat saradnje azerbejdžanske kompanije Socar i Vlade Crne Gore, s ciljem rješavanja problema nezaposlenosti prvenstveno na sjeveru, ali i u ostalim gradovima zemlje i regiona. Otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Bijelog Polja, visoki predstavnici Vlade i James Wilson, izvršni direktor Portonovi projekta (Azmont Investments)”, saopšteno je iz Azmonta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako su dodali, sa polaznicima će raditi neki od najboljih svjetskih stručnjaka za obuke, predvođeni Terijem Stenlijem, koji ima bogato iskustvo iz sličnih projekata širom svijeta.

“Nakon dobijanja sertifikata radnici će dobiti priliku da budu zaposleni na gradnji luksuznog turističkog kompleksa Portonovi, u Kumboru, koji je trenutno najveći turistički projekat u Evropi. Za gradnju kompleksa Portonovi će biti potrebno oko tri hiljade radnika, koliki je i kapacitet Centra za obuku, što znači da se zainteresovani i dalje mogu prijavljivati”, ističu u Azmontu.

Izgradnja Azmont akademije dio je programa korporativne društvene odgovornosti ove kompanije, a ukupna investicija tokom naredne tri godine iznosiće oko dva miliona eura.

U Azmontu planiraju da u narednom periodu u sklopu Akademije kreiraju i nove module za obuku u segmentu ugostiteljstva i wellness i spa usluga, uz svjetski poznate trenere koji će voditi programe iz kompanija kao sto su One & Only i Henri Chenot.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *