EPCG: Nastaviti izradu finalne analize za drugi blok TE Pljevlja

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, na trećoj redovnoj sjednici, prihvatio je Informaciju o izgradnji drugog bloka TE Pljevlja koju je uradila radna grupa koju čine predstavnici EPCG, RUP-a i Ministarstva ekonomije.  

Shodno zaključcima nakon sastanka predstavnika strateških partnera, Vlade i A2A, a u cilju reorganizacije termoenergetskog kompleksa u Pljevljima, Rudnika uglja Pljevlja, TE “Pljevlja” i projekta Bloka II, Odbor direktora EPCG je formirao Upravljački komitet u cilju praćenja i analiziranja procesa koji predstoji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nakon direktnih pregovora i evaluacije svih ponuda od strane radne grupe, Odbor direktora EPCG je donio odluku da se pregovori za realizaciju projekta izgradnje TEP-II nastave i izrade finalne analize izvodljivosti projekta i nacrta ugovora sa mogućim partnerima Skoda Praha, Powerchina Hubei Electric Power Survey & Design Institute i China Machinery Engineering Corporation (CMEC). Ovaj proces će takođe pratiti formirani Upravljački komitet”, navodi se u saopštenju EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *