Dan: Perišić prihvata ponudu Uniproma

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Perišić objaviće večeras odluku o ponudi Uniproma za kupovinu imovine Kombinata. Odluku će, kako je kazao Danu, saopštiti nakon sastanka sa odborom povjerilaca u kojem su Mirjana Milić (Vlada), Miodrag Bulatović (EPCG) i Marko Milanović (CEAK).

„Želim da čujem njihovo mišljenje, iako ono nije obavezujuće“, rekao je Perišić.

Na pitanje hoće li prihvatiti ponudu Uniproma i kakve je informacije dobio od Vlade po pitanju ispunjenja uslova koje je preduzeće Veselina Pejovića dostavilo, Perišić je odgovorio da su ga iz Vlade obavijestili da bi Elektroprivreda trebalo da da pozitivan odgovor za ponuđenu cijenu struje od 38 eura po megavat-satu.

„Odgovor EPCG ne mora da stigne prije donošenja odluke. Ostali uslovi su djelimično riješeni i ima naznaka da bi se mogli ispuniti“, rekao je Perišić.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić rekao je da je siguran da će stečajni upravnik prihvatiti ponudu Pejovića, jer je korektna.

„Ako ne prihvate njegovu ponudu, alternativa za KAP je zatvaranje. Država je izdvojila četiri miliona za subvencije za struju, što je dovoljno do kraja marta“, rekao je Krivokapić.

On je očekivao da će EPCG dati zvaničan odgovor oko cijene struje.

„Mnogi planovi Uniproma i KAP-a zavise od odgovora EPCG oko ponuđene cijene struje“, rekao je Krivokapić.

Prema nezvaničnim informacijama Dana, bliskih Vladi i KAP-u, postoji velika vjerovatnoća da Perišić prihvati ponudu Uniproma, a da se nakon toga ugovore konačni detalji oko cijene struje i proglašenja KAP-a biznis zonom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *