KHOV: Oduzeli pravo glasa akcionarima i otazali skupštinu fonda TREND

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti je na 103. sjednici od 25.02.2014. godine donijela Rješenje kojim se utvrđuje da je OFF BALANCE d.o.o. Beograd dana 09.01.2013. godine na Montenegroberzi a.d. Podgorica kupio 8.021 akcija (100% učešća u kapitalu) Društva za upravljanje investicionim fondom TREND a.d. Podgorica i na taj način stekao kvalifikovano učesće u Društvu, bez prethodne saglasnosti Komisije za hartije od vrijednosti, čime je postupio suprotno Zakonu o investicionim fondovima i Pravilima o bližim uslovima za izdavanje saglasnosti za kvalifikovano učesće u društvu za upravljanje.

KHOV je usvojila rješenje kojim se oduzima OFF BALANCE-u d.o.o. Beograd pravo glasa po osnovu vlasništva nad akcijama koje predstavljaju kvalifikovano učešće u Društvu za upravljanje investicionim fondom TREND a.d. Podgorica.

KHOV je nalažila OFF BALANCE-u d.o.o. Beograd da otuđi akcije koje predstavljaju kvalifikovano učešće u Društvu za upravljanje investicionim fondom TREND a.d. Podgorica.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ujedno, KHOV je usvojila rješenje kojim je zabranila održavanje Skupštine akcionara Fonda zajedničkog ulaganja TREND FOND a.d. Podgorica i odlučivanje po svim tačkama dnevnog reda na Skupštini akcionara, sazvanoj od strane Društva za upravljanje investicionim fondom TREND a.d. Podgorica za 26.02.2014. godine.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *