Danas počinje Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Dodajte komentar

Međunarodni sajam turizma počinje danas na Beogradskom sajmu a ove godine na njemu će se predstaviti više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Indonezija, najveći arhipelag na svijetu, sa više od 17.000 ostrva. To je četvrta država po broju stanovnika na planeti, u njoj se govori oko 300 jezika i ima veliki turistički i kulturni potencijal.

Pored država koje tradicionalno promovišu svoje destinacije na Sajmu turizma u Beogradu, ove godine će svoje turističke potencijale po prvi put promovisati Argentina, Alžir, Albanija, UAE-Abu Dabi, Malezija, Iran, Indija, Portugal i Rumunija.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Turistička organizacija Srbije ove godine želi da privuče mlade turiste, pa će zato promovisati kampanju „Lajf stajl Srbija“, kojom predstavlja mlade ljude i njihov stil života u Srbiji.

TOS će na štandu organizovati kviz za posjetioce „Koliko poznaješ Srbiju“, a nagrade će biti vikend putovanja.

Pored toga, TOS će promovisati veb prezentacije „Putevima Tesle“ i „Kamping asocijacije“.

Turistička organizacija Beograda će predstaviti ponudu grada u četiri posebne programske cjeline – obilježavanje početka Prvog svjetskog rata, jubileja 60 godina od osnivanja Turističkog saveza Beograda, promovisaće Savamalu i najaviti Beogradski karneval brodova.

Istovremeno sa Sajmom turizma, biće održani Međunarodni sajam hotelsko-ugostiljeske opreme HORECA, Sajam suvenira „Posjetite Srbiju“ i Međunarodni sajam vina „Beovajn“.

Sajam će otvoriti, kako se očekuje, ministar privrede Srbije Igor Mirović, predsjednik Organizacionog odbora Međunarodnog sajma turizma Renata Pindžo i generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić. Tanjug

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *