Deripaska traži da se poništi tender i odbije ponuda Uniproma za KAP

Dodajte komentar

Of šor firma CEAC uložila je prigovor stečajnoj upravi Kombinata aluminijuma i sudiji na ponudu nikšićkog Uniproma za kupovinu proizvodnje aluminijuma, dijela zemljišta i objekata KAP-a.

Iz CEAC-a, ruskog bogataša Olega Deripaske, to zahtijevaju zbog “nepoštovanja Zakona o zaštiti državnih interesa u metalskom sektoru”.

Iz izvora bliskih predstavnicima CEAC-a, koji su u odboru povjerilaca KAP-a, potvrđeno je „Vijestima“ da su Privrednom sudu juče dostavili prigovor u kojem su tražili od stečajnog upravnika Veselina Perišića da poništi drugi tender ili da odbije kao neprihvatljivu ponudu Uniproma Veselina Pejovića.

CEAC je naveo da je zakonom predviđena prodaja imovine KAP-a isključivo u cjelosti, a u drugom krugu ona nije ponuđena tako.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dio je imovine je na prvom tenderu dobio Ukrajinac Roman Denkovič. U prigovoru su upozorili da uslovi koje je postavio Uniprom o cijeni struje, izdavanju dozvola i ukidanju naknada nisu u nadležnosti KAP-a.

Taj zakon, prema kojem Skupština daje konačnu riječ o prodaji KAP-a, usvojili su opozcija i SDP, a Vlada (DPS dio) je tražila da ga Ustavni sud poništi.

CEAC, koji je sa Vladom upravljao KAP-om do stečaja, En plus grupa i sa njima povezana VTB banka potražuju od KAP-a oko 120 miliona. Uniprom nudi 28 miliona za imovinu KAP-a. Perišić o ponudi ima rok da se izjasni do kraja ove ili početkom iduće sedmice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *