AmCham dodijela sertifikate studentima za završenu praksu u kompanijama članicama

Dodajte komentar

Dana 25. februara, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Američka privredna komora u Crnoj Gori organizovali su prijem u rezidenciji ambasadorke SAD-a, Nj.E. Sue K. Brown, kako bi odali priznanje crnogorskim studentima koji su učestvovali u 2013 Programu stažiranja Američke privredne komore. Tokom prijema, ambasadorka Brown uručila je sertifikate studentima koji su uspješno završili program stažiranja u trajanju od dvanaest nedelja, u nekoj od osamAmCham članica-učesnica u programu.

U svom obraćanju, ambasadorka Brown dala je podršku Programu stažiranja Američke privredne komore i zahvalila sekompanijama koje su uzele učešće u programu. Ona je čestitala studentima na uspješno obavljenoj praksi i ohrabrila ih da nastave da stiču neophodne vještine i kvalifikacije, koje će im pomoći da unaprijede svoju zajednicu. Ambasadorka Brown je u svomgovoru istaklada, u svijetu stalnih promjena i intenzivne konkurencije, konstantno lično usavršavanje je neophodno. Teorijsko znanje je sjajno, ali nažalost više nije dovoljno za ulazak u poslovni svijet. Ukoliko neko želi da se istakne i razlikuje od svojih kolega, praksa postaje važan preduslov, kazala je ambasadorka Brown.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prijem je okupio studente–stažiste, AmCham članice koje su učestvovale u programu stažiranja, članice AmCham Upravnog odbora, kao i zaposlene u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država.

Treća godina Programa stažiranja Američke privredne komore počela je 1. oktobra 2013. godine i završila 20. decembra 2013. godine. Četrnaest studenata sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran, odabrani su da učestvuju u ovom programu, koji je osmišljen da pomogne stažistima da steknu znanje, vještine i poslovne kontakte, koji su ključni u savremenom poslovnom svijetu.

„Posebno smo zahvalni našim kompanijama članicama koje su učestvovale u programu i obezbijedile mentore za ove mlade poslovne ljude“, kazao je izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori, g-din Edin Seferović.

Kompanije koje su uzele učešće u programu su: Societe Generale Montenegro, Milšped Montenegro, Crnogorski Telekom, Gintasmont-Ramada, Telenor Montenegro, McCANNPodgorica, Colliers International i Čikom.

Američka privredna komora u Crnoj Gori će nastaviti sa realizacijom četvrte generacije ovog uspješnog Programa stažiranja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *