Suđenje za “švajcarce” počinje 7. marta

Dodajte komentar

Pripremno ročiste povodom tužbe koju  je  Centar za  zaštitu  potrošača (CEZAP) podnio protiv Hypo alpe adria banke (HAAB) zakazano je  za 7.  mart u 11 časova u  zgradi  Osnovnog suda u  Podgorici.

Iz  CEZAP-a su Portalu Analitika kazali da  se do sada  prijavilo preko 300 klijenata koji smatraju da  su oštećeni. Klijenti  se mogu priključiti tužbi do 7  marta dodali  su  iz  CEZAP-a Svi zainteresovani klijenti mogu  se prijaviti na  broj  020-244-170.

CEZAP je  17 maja 2013 .podnio  tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv HAAB-a u  ime oštećenih  klijenata koji su  podigli  stambene  kredite sa  valutnom klauzulom u švajcarskim  francima. Prvo  pripremno ročište bilo je zakazano za 30.septembar, ali je odgođeno.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz CEZAP-a su ranije saopštili da  je  HAAB od  majke banke iz Austrije dobila eure, koje  je  dala klijentima a švajcarski franak nije nikom ponuđen, niti  dat. Švajcarski  franak, kako  su  naveli iz  CEZAP-a a što tužena banka negira, nije ušao u Crnu  Goru. Tužioci tvrde da je valutna klauzula stavljena zbog spekulativnog ponašanja banke i stvaranja ekstra profita.

-HABB  je htjela da  se  probije na tržiste  Crne  Gore nudeći  najnižu kamatnu stopu od 5.45 odsto na godišnjem nivou za stambene  kredite , a  ustvari to je bio mamac za dovođenje klijenata u zabludu i prevaru- smatraju u CEZAP-u.

Tužba je  podnijeta u  saradnji sa  advokatskim  kancelarijama Velimirović i Ćalasan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *