Trik pitanja na razgovoru za posao

Dodajte komentar

Ukoliko vam se posreći da dođete do razgovora za posao, daleko od toga da je sve završeno. U stvari, glavni “izazovi'” tek predstoje.

Poslodavci su prepuni pitanja kojima igraju psihološke igrice sa svojim potencijalnim radnicima.

Pogledajte nekoliko ”trik” pitanja kojim će pokušati da vas “zaskoče” na razgovoru.

Recite nam nešto o svojim poslovnim dostignućima na koja ste najviše ponosni…’

Naizgled bezazleno pitanje, ali zapravo treba pripaziti. Ovim pitanjem poslodavci žele da otkriju ko ste zaista. Pripremite se – naoružajte se podacima o sopstvenim rezultatima koje ste postigli, o projektima na kojima ste radili i načinu na koji radite. Pripazite da sve to pažljivo, istinito i mudro prezentujete jer na osnovu tih podataka složiće vašu poslovnu ličnost.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

‘Možete li opisati idealnog kolegu?’

Ovo je čisto psihološko pitanje jer se zna da ljudi kada opisuju idealnog kolegu, zapravo opisuju sebe i svoje prednosti. Znaju da pitaju i šta vam smeta kod kolega, a to su opet stvari koje i sam kandidat ima u sebi.

‘Kako biste riješili ovaj izazov?’

Kandidatu se daje konkretan problem odnosno izazov, a potom se od njega traži da objasni kako bi ga riješio – korak po korak. Takvo pitanje otkriva kako se potencijalni zaposleni zaista snalazi u stvarnom svijetu. Važno je da budete mirni i koncentrisani i da upotrijebite sve svoje vještine.

‘Šta biste radili prvih sto dana na ovom poslu?’

Uz pomoć ovog pitanja poslodavac provjerava da li potencijalni radnik zna da planira i odredi ciljeve. Ako su odgovori uopšteni i nejasni, pokazuju da niste spremni. Čak i ako stvarno ne znate šta ćete, pokušajte da odgovorite i svakako odgovarajte konkretno. Upotrijebite sve svoje talente i sve iskustvo koje imate. (T-portal)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *