Azmont Investments predstavila projekat Portonovi na konferenciji “Građevinarstvo: nauka i praksa”

Dodajte komentar

Kompanija Azmont Investments predstavila je projekat luksuznog turističkog kompleksa Portonovi na Međunarodnoj konferenciji “Građevinarstvo: nauka i praksa” koja se održava u Žabljaku, u organizaciji Građevinskog fakulteta. Predstavnicima građevinskog sektora iz cijele Crne Gore, ali i regiona, predstavljene su trenutne aktivnosti na projektu Portonovi, kao i planovi, posebno iz segmenta zapošljavanja domaće radne snage.

Predstavnik Azmont Investmentsa Andrej Nedović rekao je da je ova kompanija stalno u potrazi za stručnim kadrom, čije znanje i iskustvo mogu poboljšati izgradnju kompleksa u Kumboru. „Cilj nam je da što više kadra bude iz Crne Gore, zbog čega ovu konferenciju vidimo kao dobru priliku da upoznamo crnogorske eksperte iz oblasti građevine“.

Prema njegovim riječima, na jednom od najvećih projekata u Evropi, koji se realizuje u Kumboru, naredne godine trebalo bi da bude uposleno do 6.000 radnika. Azmont Akademija za obuku u Bijelom Polju počeće sa radom 4. marta, što će posebno olakšati ljudima sa sjevera Crne Gore da postanu dio projekta i zaposle se.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

„Želimo da budemo transparentni, jer je to jedini način da se ovaj projekat realizuje uspješno. Portonovi je projekat svih građana Crne Gore, čemu i duguje dosadašnji uspjeh u realizaciji“, ocijenila je Nada Žugić, predstavnik Azmonta.

Džejms Vilson, izvršni direktor Portonovi projekta (Azmont Investments) rekao je da se Azmont rado pojavio na ovom skupu, jer im je potrebno još građevinskih kompanija i dobavljača za realizaciju projekta u Kumboru, koji sada ulazi u drugu fazu izgradnje. „To će dalje voditi do prvog izlivanja betona, koji dolazi iz montažnog postrojenja za proizvodnju betona, instaliranog na gradilištu. Ako iko sumnja u ozbiljnost uticaja koji projekat ima na ekonomiju Crne Gore, sigirno više neće sumnjati, jer ćemo nakon aprila zaposliti i do hiljadu radnika na našem gradilištu”.

Skup “Građevinarstvo: nauka i praksa” organizuje se peti put, s ciljem prezentacije savremenih naučnih i stručnih dostignuća u ovoj oblasti. Osnovne teme skupa su projektovanje i gradnja objekata, savremeni građevinski materijal, održavanje i sanacija objekata, monitoring u građenju, građevinska tehnička regulative, aspekti zaštite graditeljske baštine, kao i obrazovanje i menadžment tehnologija i informatika u ovom sektoru.

Kao društveno odgovorna kompanija, Azmont Investments je zlatnim sponzorstvom podržao realizaciju Konferencije, koja će trajati do 21. februara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *