10 razloga koji će vam olakšati odluku da osigurate svoj život

Dodajte komentar

Razmišljate o životnom osiguranju, ali niste još sigurni je li to pravi izbor za vas? Muče vas brojna pitanja i nejasnoće? Allianz vam donosi deset razloga za ugovaranje životnog osiguranja koji vam mogu pomoći u ovoj važnoj odluci.

1. ŽIVOT NA PRVOM MJESTU

Radi se o planiranju vašeg i života vaše obitelji. Samim time, životno osiguranje jedna je od važnijih odluka koje ćete donijeti u životu i vjerojatno jedna od odgovornijih. Glavna prednost životnog osiguranja je ta što vama i vašoj obitelji pruža financijsku sigurnost za slučaj najtežih životnih scenarija, a istovremeno omogućuje štednju, a time i bolje planiranje mirovine. Prije nego ugovorite životno osiguranje, odvojite dovoljno vremena za razgovor s Allianz zastupnikom, osobnim bankarom u Zagrebačkoj banci ili za surfanje našim internetskim stranicama. Na raspolaganju vam je i naš besplatni broj telefona 0800 5000. Neovisno o preferencijama komunikacije, važno je razumjeti uvjete osiguranja koje ugovarate jer ćete jedino tako biti zadovoljni svojom policom. Krenite od iznosa koji ste spremni mjesečno izdvajati i ulagati u životno osiguranje. Pročitajte uvjete i razjasnite eventualne nejasnoće. Nemojte se ustručavati postaviti pitanja – i nama je jednako važno da budete upoznati i zadovoljni s policom koju ćete ugovoriti u Allianzu.

2. ŠTEDNJA

Iako vrlo popularno, zaduživanje izvan trenutnih mogućnosti vodi nas u začarani krug iz jednog mjesečnog minusa u drugi i tako u nedogled. Ekonomska nas je kriza osvijestila o nužnosti svakog pojedinca da se brine za sebe i svoju obitelj i do temelja je uzdrmala desetljećima staro povjerenje u javni mirovinski i zdravstveni sustav. Iskustva razvijenih zemalja pokazuju kako je životno osiguranje jedan od glavnih stupova štednje gotovo svake obitelji i pojedinca.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

3. VRIJEME RADI ZA VAS

U mlađoj ste životnoj dobi, tek ste se zaposlili i niste sigurni da ste spremni za životno osiguranje? Savjetujemo vam da krenete što prije. Naime, važno je početi štedjeti što ranije pa makar i s manjim iznosima kako bi razdoblje akumulacije bilo što duže. Odnos ugovorene svote, odnosno iznosa koji će biti isplaćen po isteku osiguranja i uplaćenog iznosa u pravilu je povoljniji što je osoba u trenutku ugovaranja police mlađa.

4. VRIJEME RADI I ZA VAŠU PORODICU

Ako imate porodicu, savjetujemo vam da razmišljate o budućnosti: o školovanju svoje djece, opremanju stana, o štednji za penziju i sl. Većina bračnih parova u Hrvatskoj opterećena je barem jednim dugoročnim kreditom. Uz već spomenute prednosti životnog osiguranja, dodatna vrijednost uplaćivanja osiguranja za dijete je upravo stvaranje kulture štednje koje će to dijete kad odraste sigurno prepoznati, a time i dalje u životu biti odgovornije prema svojoj budućnosti.

5. RAZMIŠLJAJTE DUGOROČNO

Možda vam se 100 ili 200 eura danas ne čini mnogo, ali ako taj iznos stavite u perspektivu od 20 ili 30 godina, iznos nije zanemariv. Razmišljajte tako da vrijeme zaista radi za vas. Ako tokom vremena počnete zarađivati više, moći ćete povećati iznos, ali do tad nemojte gubiti vrijeme. Umjesto da tih sto kuna potrošite na sitnice, počnite već danas štedjeti.

6. ŽIVOTNO OSIGURANJE PRILAGOĐENO VAMA

Jeste li puno na cesti? Putujete li često?Koliko su vam stara djeca? Imate li dodatne izvore primanja koji ne zavise od vas? Ko će brinuti o vašoj djeci ako vi to ne budete u mogućnosti? Kolika vam je očekivana penzija? To su pitanja koja bi svaka osoba trebalo da postavi prije ili kasnije u životu, a svakako prije nego se odluči na polisu životnog osiguranja jer ta pitanja sačinjavaju elemente koji u velikoj mjeri određuju kakva vam je konkretno polisa potrebna s obzirom na vaše trenutne životne okolnosti.

8. FLEKSIBILNOST

Okolnosti u životu stalno se mijenjaju. Danas ste na početku, nije vam lako i novca možda nemate previše. Već sjutra situacija može biti puno bolja; dobićete povišicu ili ćete napredovati. Za pet godina može doći i neka veća kriza. S druge strane, danas ste možda slobodni, a za par godina već ste tata ili mama vesele djevojčice. Dobro je znati da i svoju polisu životnog osiguranja možete prilagođavati svojim trenutnim okolnostima, na primjer, povećati ili smanjiti dio  premije koji uplaćujete, uzeti pozajmicu u slučaju vanredne situacije, povećati ili smanjiti ugovorenu svotu i sl.

9. ČUVAJTE VRIJEDNOST SVOJIH ULAGANJA

Kako biste očuvali realnu vrijednost osiguranja života kroz cijelo trajanje, Allianz vam nudi ugovaranje indeksacije u iznosu od 2%, 3%, 4% ili 5%. Svake će se godine za odabrani postotak premija osiguranja života uvećati, a time i ukupna  isplata po polisi osiguranja života.

10. NAGRADE

Allianz vas nagrađuje zato što ste baš nama poklonili svoje povjerenje. Sretnim roditeljima, majci ili ocu koji ugovore osiguranje, Allianz za rođenje djeteta isplaćuje 3% od ugovorene svote za doživljenje po polici osiguranja života. Ako ugovorite uzajamnu polisu osiguranja života za vas i vašeg partnera, Allianz vas nagrađuje i za 25. godišnjicu braka isplatom u iznosu od 2,5% od ugovorene svote za doživljenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *