Amerikanac odriješio kesu: Emilfarba kupio i 8,3 odsto Budvanske rivijere

Dodajte komentar

Jedna od kompanija iz grupacije američkog biznismena Neila Emilfarba, koji je preuzeo budvansku marinu, kupila je juče na Montenegroberzi 289.002 akcije ili 8,28 odsto vlasništva hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera za 2,17 miliona eura. To je “Vijestima” potvrđeno iz nekoliko izvora na tržištu kapitala.

Radi se o paketu akcija hotelske grupe iz porfelja HLT fonda koji je CKB, odnosno njeno preduzeće za naplatu potraživanja OTP faktoring zaplijenilo zbog nevraćenog dijela kredita u iznosu od 4,75 miliona eura.

Utrkujući se na aukcijskoj prodaji, Amerikanci su svaku akciju Budvanske rivijere platili po cijeni od 7,51 euro. Ta cijena je više od 60 odsto bila viša u odnosu na početnu od 4,64 eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Stratex grupa američkog biznismena, jednog od glavnih investitora na rezidencijalnom kompleksu Dukljanski vrtovi na Zavali, kao i brojnih projekata u Kotoru i Kolašinu, preuzela je budvansku kompaniju MC Marina. Ta kompanija godinama je povezivana sa kontroverznim biznismenom Branislavom Mićunovićem.

HLT fond kontrolišu osobe bliske biznismenu Vladanu Vujoviću.

Najveći gubitnici nakon jučerašnje transakcije biće oko 35.000 akcionara, većinom punoljetnih građana Crne Gore, koji su vlasnici zatvorenog investicionog fonda HLT. Ovo je bio jedan od rijetkih preostalih djelova imovine fonda, čiji su računi zbog dugovanja u blokadi, koji se mogao unovčiti u milionskom iznosu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *