Za dva radna mjesta konkurisalo preko 800 kandidata

Za dva radna mjesta u nikšićkoj pivari Trebjesa konkurisalo je preko 800 kandidata.

Konkursima, koji su završeni krajem januara i početkom februara, traženi su administrator koji bi radio u Nikšiću i komercijalista u prodaji za radno mjesto u Podgorici, pišu Vijesti.

Iako je konkursom Trebjese traženo da kandidati imaju završen četvrti stepen srednje stručne spreme ili viši stepen većina prijavljenih je sa visokom stručnom spremom.

„Pokazano interesovanje za zaposlenje je za nas u Pivari kako podsticaj tako i velika obaveza da od preko 800 kandidata objektivno izaberemo dvoje najboljih. Zavisno od uslova određenih konkretnim konkursom, nakon detaljnog pregleda CV-a, odabrani kandidati prolaze kroz set standardizovanih testova znanja i vještina. Nakon toga se sa najuspješnijima obavlja razgovor u cilju identifikovanja i drugih kvaliteta neophodnih za zaposlenje u kompaniji”, objasnio je direktor Sektora ljudskih resursa Danilo Niković.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Razlog zbog čega se prijavio tako veliki broj kandidata, dok slični konkursi u mnogim firmama praktično prolaze nezapaženo, u pivari Trebjesa objašnjavaju dobro pozicioniranim položajem firme u svijetu biznisa, ali i ekonomskim prilikama u zemlji.

“Pivara je godinama jedna od najatraktivnijih kompanija za rad u Crnoj Gori. Ovo je potvrđeno i nedavnim istraživanjem konsultantske kuće Blue Coach, prema kojem smo zauzeli drugo mjesto kao najbolja velika kompanija za rad u Crnoj Gori”, kazao je Niković.

Check Also

Kineska centralna banka najavljuje nve ekonomske podsticaje

Kineska centralna banka će preduzeti dalje korake kako bi podržala ekonomiju pogođenu koronavirusom, uključujući oslobađanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *