Podravka: Vegeta briše sve minuse

Dodajte komentar

Hrvatska Podravka ostvarila je u prošloj godini dobit od oko 26 miliona eura, zarada je ostvarena samo u proizvodnji Vegete, sve ostalo je u minusu.

Predsjednik Uprave koprivničke kompanije Zvonimir Mršić kaže da Podravka gubi na proizvodnji pića i sladoleda oko 30 miliona kuna (oko 4 miliona eura), a da to pokriva iz programa koji donose novac, prije svega od vegete.

“Nalazili smo se u apsurdnoj situaciji – iz dobiti Vegete pokrivali smo gubitak pića i ulagali u marketing pića, a istovremeno nam nije ostajalo za ulaganje u marketing Vegete u Rusiji. U marketing vode godišnje smo ulagali nekoliko miliona kuna, a na ruskom tržištu pet godina nismo imali kampanju. Voda je stagnirala i povećavala gubitak, a propuštali smo priliku da podupremo rast Vegete na ruskom tržištu. Sada ulažemo u marketing Vegete u Rusiji i imamo dvocifreni rast prodaje”, navodi on.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako navodi, prošle godine je zabilježen značajan rast izvoza, a cilj je da se taj trend nastavi.

“Hrvatsko tržište je premalo za Podravku i svoju priliku za rast tražimo u izvozu. U strukturi prodaje izvoz čini 57 posto i iz godine u godinu se povećava”, navodi Mršić.

Na pitanje da li je tačno da do kraja godine iz kompanije mora da ode još 400 zaposlenih, pošto je u prethodnih godinu i po otpušteno već 700 ljudi, Mršić je kazao da Podravka mora da snižava troškove i da bude efikasnija i da je to cijena koja se mora platiti da bi se opstalo i bilo bolje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *