Država povećava udio u EPCG-u

Dodajte komentar

Država Crna Gora blizu je povećanja udjela u Elektroprivredi Crne Gore, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Na jučerašnjem sastanku predstavnika crnogorske Vlade i A2A nije bilo govora o odlasku italijanske kompanije iz Crne Gore. 

Država će udio od 55 odsto u Elektroprivredi Crne Gore, najvjerovatnije povećatio za tri do pet odsto, jer će dug prema državi biti konvertovan u akcije. Iako će udio države porasti, a italijanskog A2A smanjiti, to za Italijane i nije problem.

Kako je Dnevne novine potvrdilo više izvora, Italijani su zadovoljni jučerašnjim sastancima sa vicepremijerom Vujicom Lazovićem i ministrima ekonomije i finansija Vladimirom Kavarićem i Radojem Žugićem.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Na sastanku je razgovarano o implementaciji člana 12 Zakona o budžetu koji se tiče dokapitalizacije EPCG, a kojim je predviđeno da se dug EPCG konvertuje u akcijski kapital države Crne Gore, i konkretnim aktivnostima koje bi trebalo realizovati u svrhu implemtacije tog člana”, navodi se u saopštenju Vlade.

Među temama bio je i projekat drugog bloka TE Pljevlja i budući redoslijed poteza.

“Ostvaren je visok stepen saglasnosti po pitanju stava Vlade, a to je da se projekat realizuje po modelu koji skraćuje rokove za njegovu realizaciju i maksimizira performanse projekta”, dodaje se između ostalog u saopštenju Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *