Hypo Alpe-Adria: Pregovori zaključeni, nastavlja se privatizacija podružnica

Vlada Republike Austrije juče je potvrdila kako su zaključeni pregovori između glavnih dioničara i ostalih austrijskih banaka vezani uz restrukturiranje grupe Hypo Alpe Adria. Austrijska Vlada odlučila je kako će nematično poslovanje (wind-down entiteti) biti izdvojeno u javnu instituciju u kojoj neće učestvovati privatne banke te koja će biti u 100 postotnom vlasništvu Republike Austrije, saopšteno je iz grupe Hypo Alpe-Adria, a prenosi portal Bankamagazine.

Odabrani model od samog je početka bio jedan od scenarija kojeg su stručnjaci predlagali Vladi, a odluku je pozdravio guverner Austrijske narodne banke, prenosi portal.

Zaključenjem pregovora omogućava se jasan nastavak restrukturiranja grupe HypoAlpe Adria prema planu koji je prošle jeseni odobrila Evropska komisija čime su odbačene špekulacije o scenarijima poput stečaja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Mreža podružnica u Jugoistočnoj Evropi, među kojima je i Crna Gora, tako nastavlja s nesmetanim procesom privatizacije, a pregovori sa zainteresovanim ulagačima će se odvijaju prema planu, zaključuje se u saopštenju, prenosi Banka.hr.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *