Za dokapitalizaciju Rajfajzen banke 150 miliona eura

Međunarodna finansijska korporacija /IFC/ investiraće do 150 miliona eura u Rajfajzen banku internešnal, s ciljem pružanja podrške za filijale u BiH, Rusiji, Poljskoj i na /samoproglašenom/ Kosovu, čime će jačati stabilnost bankarskog sektora u regionu i podsticati privredni oporavak i rast.

Filijale Rajfajzen banke internešnal u BiH, Rusiji, Poljskoj i na /samoproglašenom/ Kosovu biće i korisnice IFC investicije kroz dokapitalizaciju banke, saopšteno je iz Svjetske banke u BiH.

Konačan iznos investicije IFC-a biće potvrđen kada se transakcija zaključi, a očekuje se da će doprinijeti boljem pristupu finansiranja i jačem privatnom poslovanju u regionu.

Izvršni direktor Rajfajzen banke internešnal Karl Sevelda rekao je da je učešće IFC-a u dokapitalizaciji snažan signal povjerenja u banku, dodajući da to naglašava opredijeljenost ove korporacije u pružanju podrške ekonomskom rastu i oporavku u centralnoj i istočnoj Evropi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pomoćnik direktora IFC-a u Grupi za finansijske institucije centralne i istočne Evrope Edvard Stravderman rekao je da će investicije ove korporacije, koja je članica Grupacije Svjetske banke, dati podršku filijalama Rajfajzen banke i podstaći pristup finansijama na četiri evropska tržišta u razvoju.

IFC je od 2008. godine investirala oko 26 milijardi dolara u centralnu i istočnu Evropu, uključujući više od sedam milijardi dolara mobilizovanih od partnerskih banaka.

Oko 13 milijardi dolara predstavljalo je podršku bankama i finansijskim tržištima, od čega oko tri milijarde dolara predstavlja mobilizovani kapital.

Check Also

Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju dostupnost svoje Instant Transfer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *