CKB uručila donaciju Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” (FOTO)

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica je danas u Podgorici, u okviru donatorske akcije koju je organizovala uoči proteklih novogodišnjih i božićnih praznika, uručila vrijednu donaciju Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”.

Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” je prepoznata kao dugogodišnji rasadnik muzičkih talenata i saradnik na specijalnim kulturnim projektima koje realizuje u saradnji sa brojnim kulturnim organizacijama i institucijama u Podgorici. donacijama koje omogućavaju dorovitim mladim muzičara da se u potpunosti izraze.

Školi su, prema procjeni njenog rukovodstva, u ovom trenutku, bili najpotrebniji flauta i klarinet koji su nedostajali u školskom instumentarijumu, pa je CKB opredijelila sredstva za njihovu kupovinu.

 “Donacije ove vrste omogućavaju darovitim mladim muzičarima da se u potpunosti izraze.  Iskreno se nadamo da će naš gest pomoći učenicima da razviju svoj talenat i dodatno usavrše muzičke vještine.  Vjerujemo da će se naša dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i ubuduće jer nam je cilj da ulažemo u obrazovanje mladih ljudi, kulturu i umjetnost. Zato vam danas sa velikim zadovoljstvom predajemo ova dva instrumenta i želimo puno uspješnih javnih nastupa”, izjavila je Branislava Maja Vukčević, direktor Korporativnog sekretarijata CKB.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Direktor Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ Ilija Dapčević je izrazio zahvalnost na donaciji CKB i zadovoljstvo što je ova institucija opredijeljena za ulaganje u obrazovanje i kulturu. Takođe je izrazio nadu da će ovaj gest motivisati druge slične institucije da pomažu razvoju institucija i pojedinaca u ovoj oblasti.

“Današnja donacija Umjetnčkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” je još jedna potvrda naše dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti lokalnoj zajednici”, navela je Maja Vukčević.

Povodom uručenja donacije, đaci škole su izveli prigodan koncert za flautu i klarinet.

CKB je krajem prošle godine odlučila da sredstva prvobitno planirana za novogodišnje poklone partnerima i klijentima usmjeri ustanovama koje se bave zdravstenom zaštitom, obrazovanjem i kulturom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *