Oglas: Čekam u redu za 10 eura

Dodajte komentar

Italijani su navikli da satima čekaju pred šalterima pošte, banaka i raznih drugih institucija.

Upravo je to 42-godišnjem Đovaniju Kafaru iz Milana, koji je nedavno ostao bez posla, dalo ideju kako da reši svoje materijalne probleme.

On je, naime, počeo profesionalno da se bavi čekanjem u redu, a uslugu naplaćuje 10 eura na sat.

“Iako sam poslao više od 500 CV-a, nije iskrsla nijedna zanimljiva ponuda”, kazao je ovaj preduzimljiv čovjek koji je 12 godina radio kao direktor marketinga u fabrici tekstila.

“Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, sinula mi je spasonosna ideja“, ispričao je Kafaro listu La Stampa, koji je njegovu priču objavio na naslovnoj strani pod naslovom “Strpljiv čovjek”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sam se pobrinuo i za reklamu: odštampao je i podijelio flajere na ulicama Milana. Dostupan od ponedjeljka do nedelje, kako danju tako i uveče, sebe predstavlja kao “ozbiljnog, organizovanog, strpljivog i ljubaznog profesionalca”. Svoje usluge je proširio, pa tako svojim klijentima nudi da umjesto njih ide u kupovinu, popunjava formulare ili da ih razvozi kolima. 

“Posao je počeo polako da se razvija, a sada dobijam sve više poziva i to iz svih krajeva zemlje. Traže me u Speciji, Riminiju, pa čak i u Napulju”, naveo je ovaj diplomirani komunikolog.

Ako sve bude išlo po planu, Kafaro namjerava da uskoro otvori agenciju i zaposli još ljudi koji bi se bavili čekanjem. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *