Nema povećanja plata za zdravstvene radnike

Dodajte komentar

Nakon najave sindikata zdravstva da će na sastanku krajem februara sa ministrom zdravlja Miodragom Radunovićem tražiti povećanje zarada za pet odsto, iz Ministarstva zdravlja na čijem čelu je Miodrag Radunović poručili su da se nemaju čemu nadati.

“Budući da ekonomska kriza još traje, u ovom momentu se još nijesu stvorili uslovi za povećanje zarada kako u drugim resorima, tako ni u zdravstvu. Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo, uz vanredno velike napore, uspjeli su da zarade zaposlenim u zdravstvu zadrže na sadašnjem nivou, u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom”, saopštili su Dnevnim novinama iz Radunovićevog kabineta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U Ministarstvu zdravlja se nadaju da će se izlaskom iz ekonomske krize stvoriti preduslovi i početi pregovori predstavnika Vlade i reprezentativnih sindikalnih organizacija zdravstva o povećanju zarada kroz izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora.

Prema informacijama iz sindikata, startna plata ljekara specijaliste je 550, a subspecijaliste 650 eura. Srednji kadar u domovima zdravlja u Crnoj Gori prima početnu platu od oko 250 eura, dok bolničke sestre koje imaju i dežurstva zarade 350 eura. Doktori opšte prakse imaju platu od 450 do 500 eura. Izabrani ljekari sa svim primanjima na kraju mjeseca mogu da izađu i na 1.500 eura, ako su tokom istog imali više dežurstava i terenskog rada. CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *