Direketor “Barkliza” neće bonus

Dodajte komentar

Izvršni direktor britanske “Barkliz” banke, Entoni Dženkins, kaže da neće primiti bonus za 2013. zbog velikih parničnih troškova sa kojima se banka suočava.

“Barkliz”, koji pokušava da popravi reputaciju nakon umješanosti u skandal sa nameštanjem međubankarske kamatne stope Libor, jedna je od banaka koje su pod istragom zbog sumnje da su manipulisale trgovanjem na deviznim tržištima, prenosi agencija Frans pres.

Bonusi bankara osjetljiva su politička tema u Britaniji šest godina nakon finansijske krize, zbog koje su neke od najvećih banaka u toj zemlji, pre svega RBS i “Lojds”, primile pomoć države.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dženkins je poručio da je prošla godina bila uspješna za “Barkliz” i da je posebno ponosan na napredak ostvaren u vraćanju povjerenja u banku. On, međutim, priznaje da su bila potrebna velika izdvajanja na ime parničnih troškova, kao i gašenja poslovanja u oblastima za koje banka više nije zainteresovana.

“Zbog svega toga, zaključio sam da u ovim okolnostima ne bi bilo u redu da prihvatim bonus za 2013. koji mi je ponudio odbor, pa sam ga odbio”, rekao je Dženkins. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *