Banca Intesa zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom

Dodajte komentar

Generalni direktor Direktorata za državni trezor Miodrag Radonjić sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima Banca Intesa iz Londona,Nerijusom Damanskasom i Eimaitisom Simonasom i predstavnicima Privredne banke Zagreb (dio grupe Bank of Intesa), Hrvojem Bujanovićem i Goranom Kursanom. 

Radonjić je upoznao predstavnike pomenutih finansijskih institucija sa makroekonomskom i fiskalnom situacijom u Crnoj Gori i perspektivama razvoja, kao i planovima vezanim za obezbijeđivanje finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta za ovu godinu.

Predstavnici Banca Intesa izrazili su pozitivan stav prema aktivnostima Ministarstva finansija i pohvalili napredak Crne Gore, kada je riječ o unapređenju fiskalne stabilnosti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Damanskas je istakao spremnost ove finansijske institucije da unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u dijelu obezbijeđivanja finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta, kao i u drugim oblastima. Zajednički je konstatovano da se u narednom periodu treba fokusirati na unapređenje saradnje“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Intesa Sanpaolo grupa je vodeća bankarska grupacija u Italiji, sa preko 10 miliona klijenata.

Posluje u oblasti investicionog bankarstva, tržišta kapitala, strukturnog finansiranja na domaćim i međunarodnim tržištima, zahvaljujući svojim kancelarijama u Milanu, Rimu, Napulju i Londonu i podružnice u Njujorku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *