U Solani nastavljaju štrajk

Dodajte komentar

Pregovori predstavnika Eurofonda, većinskog vlasnika Solane i sindikalne organizacije tog preduzeća nijesu dali rezultate, pa su zaposleni odlučili da nastave generalni štrajk.

Radnici štrajkuju od 21. januara, jer plate nijesu dobili deset mjeseci, a doprinosi nijesu uplaćeni od 2009. godine.

Kako prenosi Dan, predsjednik Sindikata Solane, Marko Miranović saopštio je da je sastanak sa predstavnicima Eurofonda, kojeg i dalje kontroliše Veselin Barović, bio neuspješan jer su odbijeni uslovi radnika.

„Tražili smo da poslodavac odmah izmiri dug za plate od 1. marta prošle godine, uključujući i zarade iz prošlogodišnje berbe i sve doprinose, i da se knjigovodstveno evidentiraju sve obaveze prema zaposlenima“, kazao je Miranović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je dodao da je predsjednik borda Eurofonda, Bojša Šotra rekao da ne postoje uslovi da se ispune zahtjevi zaposlenih i da jedino može da ponudi da se prodajom zaliha izmiri dio plata.

„Šotra nam je jasno rekao da para nema i da su naši zahtjevi nerealni, što za nas nije prihvatljivo, jer je i do sada so prodavana, a mi nijesmo vidjeli nijedan eura. Samo u novembru prošle godine isporučeno je 500 tona soli, u vrijednosti od 50 hiljada eura”, rekao je Miranović.

I dio prošlogodišnje berbe je, kako dodaje, prodat, a so iz 2012. godine je prodata od maja do juna prošle godine, kao i oprema i velike količine željeza, tako da u priču o nestašici para niko ne vjeruje.

Šotra, međutim, tvrdi da je pokušao sve kako bi isplatio dug i obezbijedio uslove za sljedeću berbu.

Međutim, kako tvrdi, radnici imaju „tvrd stav”, ne popuštaju i žele sve i odmah. Podsjetio je da je Solana u stečaju, koji ne poznaje sindikat i štrajk.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *