HAAB i Ministarstvo finansija unapređuju saradnju

Dodajte komentar
Ministar finansija dr Radoje Žugić i generalni direktor Direktorata za državni trezor Miodrag Radonjić sastali su se danas sa glavnim izvršnim direktorom Hypo Alpe-Adria banke u Crnoj Gori, Christophom Schoenom. Sastanku su prisustvovali Željko Đukanović, izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima, Marko Popović, direktor Odjeljenja za poslovanje sa privredom i javnom upravom Hypo Alpe-Adria-International AG iz Klagenfurta i Aleksandar Borozan, direktor Odjeljenja za poslovanje sa privredom i javnom upravom Hypo Alpe-Adria u Crnoj Gori.

Ministar Žugić upoznao je predstavnike Hypo Alpe-Adria grupe sa fiskalnom i makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i planovima vezanim za obezbijeđivanje finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta za ovu godinu. Ministarstvo finansija nastaviće sa aktivnostima usmjerenim na poboljšanje ambijenta za poslovanje banaka u Crnoj Gori, istakao je ministar. U tom dijelu, Vlada podržava realizaciju tzv. Podgoričkog modela, čiji je cilj povećanje kvaliteta kreditnog portfolija banaka, kao stuba stabilnosti i podrške oporavku našeg sistema.

[widgets_on_pages id=”Baner”]
Predstavnici Hypo Alpe-Adria grupe izrazili su pozitivan stav prema takvim aktivnostima Ministarstva finansija i pohvalili napredak Crne Gore, kada je riječ o ostvarenju budžetskih prihoda u prošloj godini. G-din Schoen je premio spremnost Hypo Alpe-Adria grupe da unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u dijelu obezbijeđivanja finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta.
Zajednički je konstatovano da imamo izuzetno uspješnu saradnju, te da se, i u narednom periodu, treba fokusirati na njeno obogaćivanje novim sadržajima.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *