Oni prijete da skinu Pejpal sa trona

Dodajte komentar

Braća Kolison iz jednog irskog gradića, Patrik (25) i Džon (23), mogli bi uskoro da postanu jedni od najmlađih superbogataša.

Naime, njihova firma Strajp (Stripe) pokazala se kao ”dobar poslovni zalogaj”, a njena vrijednost trenutno je procijenjena na 1,75 milijardi dolara. I još će rasti …

Svoju kompaniju dvojica braće osnovala su 2010. u Silicijumskoj dolini, a njeno poslovanje u vezi je sa uslugama finansijskih transakcija putem interneta. Nakon samo tri godine zahvaljujući Strajpu Patrik i Džon našli su se na listi najbogatijih Iraca u Tajmsu. 

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njihov poslovni put započeo je još prije šest godina kada su braća zaradila tri miliona eura od prodaje internet kompanije Auctomatic, koju su pokrenuli od nule.

Vrijednost njihove mlade kompanije vrtoglavo je porasla nakon što je od investitora prikupljeno 80 miliona dolara. Strajp obećava puno, tvrdi Patrik, naročito kada se uzme u obzir činjenica da su preko njihove kompanije prošle godine obavljene poslovne transakcije vrijedne više milijardi dolara. Njihove usluge koristili su svi, i male kompanije, ali i velike korporacije.

Ozbiljno ugrozili Pejpal

Zbog brzinskog rasta po Silicijumskoj dolini se već uveliko šuška kako će Strajp ozbiljno ugroziti vodeći Pejpal, kompaniju koja već 10 godina nije imala ozbiljnu konkurenciju. Stajp po transakciji zarađuje 2,9 odsto plus 30 centi.

Suosnivač Pejpala smatra da će obje kompanije imati prostora na tržištu.

”Potražnja za uslugama ovog tipa u godinama pred nama će vrtoglavo rasti, s obzirom da se trenutno putem interneta obavlja samo dva posto komercijalnih transakcija” , rekao je i dodao kako smatra da će se uskoro putem interneta obavljati 20 do 40 posto transakcija. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *