Umjereni optimizam na kraju foruma u Davosu

Dodajte komentar

Svjetski ekonomski forum u Davosu završen je juče umjerenim optimizmom o svjetskoj ekonomiji, koja se suočava s brojnim izazovima, saopšteno je u tom švajcarskom zimskom centru.

“Oživljavanje ekonomije leži u procesu konsolidacije”, izjavila je generalna direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde.

“Možemo da budemo oprezno optimisti o budućnosti svjetske ekonomije. Pretpostavljamo da će naredne godine u SAD ekonomski rast biti veći za tri odsto. Evropa se tek pokreće, a i Japan je zabilježio značajan napredak. Indija i Kina će takodje imati rast privrede”, rekao je direktor centralne banke u Japanu Harihiko Kuroda.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Glavna tema foruma u švajcarskom gradiću Davos, gdje se okupilo oko 2.500 učesnika iz cijelog svijeta, bila je ekonomska situacija u Evropi koja polako izlazi iz krize.

“Zona eura više nije predmet zabrinutosti svjetske ekonomije”, rekao je njemački ministar finansija Wolfgang Schauble i ocijenio da su najuspješnije zemlje unutar Evropske unije one koje su imali program pomoći i ispunile svoje zadatke, kao što su Grčka, Portugal i Irska. Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *