Zapad hoće da vrati fabrike iz Kine

Dodajte komentar

Britanski premijer Dejvid Kameron vjeruje da Britanija i Zapad imaju priliku da unaprijede svoju ekonomsku situaciju vraćanjem radnika i fabrika iz Azije.

On smatra da je taj proces već u toku.

Kameron će na danas, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, iznijeti da zbog rastućih troškova u Aziji i potrebe za brzom reakcijom na promjenljivu tražnju potrošača, kompanije smatraju sve privlačnijim vraćanje radnika i fabrika nazad u matične zemlje, prenosi Rojters.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Godinama je Zapad bio otpisan. Ljudi kažu da smo suočeni sa nekom vrstom neizbježnog pada i da ne možemo više ništa napraviti”, navodi se u djelu pripremljenog govora koji je objavila Kameronova kancelarija.

“Ukoliko donesemo pravu odluku, mogli bismo vidjeti više od onoga što je dosad bio samo mali, ali primetan trend, u kome su se pojedini poslovi vratili sa Istoka na Zapad”, reći će Kameron.

Kameron kao primjer koristi SAD, gdje je bum u proizvodnji gasa iz škriljaca pomogao obaranju energetskih troškova, i pozvati na vadjenje škriljaca u Britaniji, što bi takodje moglo privući kompanije da se vrate u zemlju. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *