Istražitelji zbog Neymara kopaju po bilansima Barselone

Dodajte komentar

Španski klub Barselona je za brazilskog fudbalera Neymara da Silvu platila 95, a ne 57 miliona eura, kako je ranije bilo objavljeno. Kako u ponedjeljak piše sportski dnevnik “El mundo deportivo”, taj je transfer bio za milion eura skuplji od najskupljeg svjetskog transfera, prelaska Portugalca Cristiana Ronalda iz engleskog Manchester Uniteda u madridski Real.

“Barcelona je za potpis brazilskog napadača platila 95 miliona eura, a ne 57, kako je objavio predsjednik kluba Sandro Rosell”, navodi “El mundo” dodajući da je ugovor kojeg je katalonski klub potpisao s brazilskim fudbalerom, a u kojem stoji iznos transfera, trenutno u rukama španskog pravosuđa.

U tim dokumentima, dodaje “El mundo”, navedene su sve pojedinosti o milioskim iznosima koje su za transfer dobijali članovi Neymarove porodice. Inače, Neymarov bivši klub Santos od cijele svote koju je uplatila Barcelona, dobio je tek 17,1 milion eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ostatak novca otišao je raznim ulagačima, što je česta pojava u južnoameričkom fudbalu. No, do nedavno se postavljalo pitanje gdje je tačno završila razlika od 40 miliona eura, a sada istražitelji hvataju konce tokova gotovo 78 miliona eura.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *