Skok akcija Tesla Motorsa

Dodajte komentar

Američki proizvođač električnih automobila Tesla motors je na ovonedjeljnom salonu automobila u Detroitu objavio neočekivano dobru prodaju, a akcije su skočile 16 odsto.

Poslije prošlogodišnje rekordne godine, kada je vrijednost akcija Tesla motorsa porasla približno petnaest puta, taj trend je nastavljen i u novoj godini. Akcije te kompanije su porasle nepuna 22 dolara po akciji, odnosno 15,74 odsto, na 161,27 dolara.

Uzrok optimizma investitora bili su podaci koje je generalni direktor proizvođača električnih vozila Elon Musk objavio na detroitskom autosalonu. Prodaja od 6.900 vozila tokom posljednjeg prošlogodišnjeg tromjesečja je premašila očekivanja za oko 20 odsto.

Iako firma nije objavila promet u četvrtom kvartalu, analitičari, prema pisanju Fajnenšl tajmsa, predviđaju da će on biti 632 miliona dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Tesla motors je istovremeno u svom saopštenju prognozirao da ove godine očekuje udvostručenje prošlogodišnje rekordne prodaje.

Dobre vijesti su potpuno potisnule aferu sa povlačenjem automobila o kojoj je američka nadležna institucija javila istog dana. Zbog sumnje na moguće pregrijavanje punjača, Tesla motors je odlučio da pozove blizu 30.000 vlasnika prošlogodišnjeg Modela S da zamijene adaptere i ažuriraju softver za punjenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *