KAP pred drugim tenderom?

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Perišić najvjerovatnije će ponoviti tender za prodaju imovine Kombinata aluminijuma, saznaje Dan.

Vijesti pišu da bi Perišić danas trebalo da saopšti odluku o ponudama pristiglim na tenderu za kupovinu imovine KAP-a, a prema nezvaničnim informacijama tog lista najvjerovatnija opcija je obnavljanje oglasa sa dodatnim rokom od 30 dana za dostavljanje i poboljšanje postojećih ponuda.

Perišić će konačnu odluku o četiri prispjele ponude donijeti danas ili sjutra, kada ističe rok za njeno donošenje.

On se sinoć sastao sa predstavnicima odbora povjerilaca, u kojem su zaštitnik imovinsko-pravnih odnosa Crne Gore Mirjaia Milić, advokat Elektroprivrede Miodrag Bulatović i pravni zastupnik CEAC-a Marko Milanović, i tri i po sata raspravljao o ponudama Uniproma, HGL-a, Politropus alternativa i Alemani trejda.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema nezvaničnim informacijama Dana predstavnik CEAC-a je bio protiv sve četiri ponude koje su pristigle za kupovinu cjelokupne i djelova imovine podgoričke fabrike, dok su stavovi Milićeve i Bulatovića o ponudama bili neodređeni. Tačnije, oni Perišiću nijesu jasno sugerisali koju bi od četiri ponude trebalo da prihvati.

Perišić će se danas sastati sa predsjednikom Privrednog suda Draganom Rakočevićem, nakon čega bi trebao da saopšti konačnu odluku o ponudama.

Razlog zbog kojega bi trebalo da ponovi tender je navodno taj što ima mnogo nerazjašnjenih pravnih pitanja u vezi sa ponudama.

Perišić je nakon otvaranja ponuda Unipromovu ocijenio kao najozbiljnijom, jer je za imovinu ponuđeno 28,5 miliona eura, ali problem je što je vlasnik te firme Veselin Pejović ponudu uslovio cijenom struje od 38 eura po megavatu. Ponuda HGL-a od 5,1 hiljadu eura za imovinu fabrike je stigla na engleskom jeziku, zbog čega je predlagano da se ona odbaci, dok se ponude Poligropus alternativa i Alemani trejda ne odnose na proizvodnju aluminijuma, već hemijekih gasova, odnosno, kupovinu 22 vagona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *