Novi projekat Rokfelerovih

Dodajte komentar

Rose Rock Group, kompanija u vlasništvu porodice Rokfeler, uložiće 2,5 milijarde dolara u izgradnju luksuznog turističkog naselja u Vijetnamu.

Luksuzno ljetovalište Vung Ro Bay je zajednički projekat Rokfelerove filijale iz Hong Konga i nezavisne naftne kompanij Vung Ro Petroleum sa sedištem u Vijetnamu.

Luksuzni stambeno hotelski projekat obuhvata površinu od 200.000 kvadratnih metara. Projektom je planirana izgradnja nekoliko hotela sa preko 760 soba, 4.300 apartmana, 100 bungalova, raznih maloprodajnih objekata i marina.

“Vijetnam se ubrzano razvija kao jedinstvena destinacija za investicije, nekretnine i turizam. To je zemlja raznovrsnih investicionih mogućnosti, sa ekonomijom koja je među najbrže rastućim u svijetu”, kaže povodom potpisanog sporazuma, Kirill Korolev, izvršni direktor “Vung Ro Petroleum” .

Prema riječima ministra građevine Vijetnama, cijene nekretnina su u prošloj godini pale između deset i 30 odsto u odnosu na 2012., što je povećalo tražnju i smanjilo zalihe stambenog prostora na tržištu.

Privreda Vijetnama je u 2013. porasla 5,42 odsto, u poređenju sa 5,25 odsto rasta u 2012. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *