Šta će odlučiti Perišić?

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Perišić trebalo bi u narednih sedam dana da donese konačnu odluku o oglasu za prodaju imovine Kombinata aluminijuma Podgorica.

Pred Perišićem nije laka odluka. Ukoliko se odluči da odbije sve ponude koje su stigle na oglas, rizikovaće da povjeriocima bude isplaćeno 28,5 miliona eura, koliko je za imovinu ponudio nikšićki Uniprom, pišz Dnevne novine.

U slučaju da odbije ponudu, Perišić je dužan da objavi novi oglas za prodaju. Sudeći prema interesovanju na prvom i prilično nedefinisanim stvarima teško da bi se na novom oglasu pojavila atraktivnija ponuda od one koju daje Uniprom. Ukoliko odluči da prihvati ponudu Uniproma, koji je u vlasništvu biznismena Veselina Pejovića, Perišić će prije toga morati da dostavi i nekoliko dokumenata koje KAP u ovom trenutku nema, kao što su razne dozvole.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sa druge strane, fokus je održati proizvodnju u Kombinatu aluminijuma Podgorica, što Pejović i nudi po uslovima koji su za sada prihvatljiviji i Vladi jer je cijena od 38 eura za megavat nešto što odgovara i Elektroprivredi Crne Gore. Pred stečajnim upravnikom su osim dvije opcije, odbiti ili prihvatiti ponudu Uniproma, još mogućnost da sve prebaci na Skupštinu Crne Gore, koja će svakako morati da se izjasni o odluci Perišića. Uniprom nudi i ukupne investicije do 78 miliona eura kako bi do 2018. godine proizvodio 120.000 tona tečnog aluminijuma i 30.000 tona sekundarnog metala, ali i zadržavanje oko 300 zaposlenih. Britanska firma Get Sales, iza kojeg stoji HGL, za imovinu KAP-a nudi svega 5.100 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *