Lakićević: Nakon trećeg prekršaja trajno ćemo oduzimati licence

Dodajte komentar

Poreska uprava planira da trajno oduzme licence za poslovanje kod tzv. “povratnika”, nakon trećeg prekršaja, kazao je u intervjuu za Dnevne novine direktor Milan Lakićević.

Prema njegovim riječima time će se doprinijeti sužavanju sive zone i smanjenju nelojalne konkurencije, a samim tim i kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je saoptio da je tokom minulih praznika posebna pažnja bila usmjerena na provjeru evidentiranja prometa preko fiskalnih registar kasa i izdavanje fiskalnih računa, kao i na kontrolu obračunatog poreza po osnovu ugovora izmđeu organizatora zabavnog programa i estradnih izvođaca.

„U svim slučajevima nepoštovanja zakona, inspektori su, na licu mjesta, primjenjivali oštre kaznene mjere, izričući visoke novčane kazne, ali i mjeru zabrane obavljanja djelatnosti“, tvrdi Lakićević.

Odgovarajući na pitanje šta Poresku upravu sprečava da pokrene proceduru za oduzimanje

licenci za rad objektima koji konstantno krše zakon Lakićević je naglasio da je Poreska uprava, kao organ u sastavu Ministarstva finansija, nadležna za implementaciju zakona i ostalih poreskih propisa, kao i za pracenje poštovanja istih od strane poreskih obveznika, dok je samo Ministarstvo nadležno za kreiranje poreske politike i usvajanje legislative kojom se reguliše ova oblast.

„Kada su u pitanju tzv. “povratnici”, u skladu sa postojećim zakonskim rješenjima, nakon trećeg prekršaja izriče se mjera zabrane obavljanja djelatnosti, dok je u okviru seta mjera radi smanjenja fiskalne ranjivosti, usmjeravanja daljeg ekonomskog razvoja i borbe protiv sive ekonomije koje će biti usvojene u . godini, planirano i usvajanje propisa kojim ce biti stvorena zakonska osnova za oštro sankcionisanje ovakvih obveznika trajnim oduzimanjem licence za poslovanje u predmetnoj djelatnosti“, kazao je Lakićevoć između ostalog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *