Dmitrij Potrubač tužio Crnu Goru

Dodajte komentar

Bivši finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica KAP ruski državljanin Dimitrij Putrubač podnio je tužbu Evropskom sudu za ljudska prava, u kojoj navodi da su njegova prava bila prekršena u vezi sa postupkom koji je pokrenut protiv njega u Crnoj Gori na osnovu sumnje za veliku krađu struje, saznaju Dnevne novine.

“Potrubača su u Podgorici nekoliko mjeseci držali sa zabranom kretanja, a bez ikakve formalne optužbe. Njemu je zabranjeno napuštanje Podgorice zbog apsurdnog sumnjičenja za krađu struje iz Evropske mreže”, rekao je Potrubačev advokat.

Advokat je dodao da crnogorski zakoni zabranjuju odbrani da se žali na bilo koji akt koji izda tužilaštvo, čak iako su nesaglasni, i ne postoji vremenski rok za istragu.

Protiv Potrubača i KAP-a tužilaštvo je podnijelo krivične prijave zbog sumnje da su od 22. februara do 25. maja prisvojili 190.515 megavat-časova električne energije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Time su, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, nanijeli štetu od 9.640.079 eura Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Potrubač je priveden 10. jula 2013. po nalogu tužilaštva, kada je pokušao da izađe iz Crne Gore preko Graničnog prelaza Dobrakovo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *