Ponude za KAP dali Uniprom, Politrop, HGL i Alemani trade

1 komentar

U Privrednom sudu u Podgorici danas su otvorene ponude koje su dostavljene na tender za prodaju imovine Kombinata aluminijuma KAP i njegovog pogona Prerade. U prisustvu stečajnog upravnika KAP-a, sudije i predstavnika ponuđača utvrđeno je da su ponude dostavili Uniprom, Politropu, HGL i Alemani trade.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić ima rok od osam dana da odluči koja je ponuda najpovoljnija.

Prvu ponudu predao je Uniprom DOO Nikšić, vlasnika Veselina Pejovića 27. decembra 2013. godine.

U ponudi Uniproma navodi se da bi iz dva dijela dali novac u iznosu od 28 miliona i 500 hiljada eura. Planiraju da uposle najmanje 300 radnika. Kako je saopštio stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić ova ponuda je kompletna.

“Ponuda Uniproma važi za svu imovinu KAP-a osim za bazen crvenog milja i deponije katodnog otpada”, saopšteno je na otvaranju ponuda za kupovinu imovine KAP-a.

Druga ponuda stigla je 8. januara ove godine od DOO Politropus iz Tivta koja se bavi proizvodnjom industrijskih gasova.

Ta kompanija nudi 100.000 eura za bazen crvenog mulja, 200.000 eura za objekat bivšeg instituta i 150.000 za još jednu od parcela.

Politropus Alternative je crnogorska kompanija, sa međunarodnim kapitalom. Njen osnivač i vlasnik je Ukrajinac Roman Denkovič.

Treću ponudu dostavila je kompanija Get Sales LTD, sa sjedištem u Londonu, iza koje stoji njemačka kompanija HGL, koja se bavi konsultanskim uslugama u menadžmentu. Oni su u ponudi naveli da za imovimu KAP-a nude 5.100 eura.

Alemani Trade iz Beograda je dostavio četvrtu ponudu za kupovinu imovine KAP-a  Ta kompanija bavi se nespecijalizovanom trgovinom na veliko.

CdM.me

Oni za kupovinu 22 vagona nude 178.000 eura.

Podsjećamo da je ranije objavljeno da su na tender za prodaju imovine KAP-a, po početnoj cijeni od 52,47 miliona eura, dostavljene četiri ponude, a za Preradu tri.

Ponude su se mogle dostavljati do srijede do 16 sati.

Otvaranje ponuda za imovinu KAP-a počelo je u 11 sati, a za Preradu će biti 13 sati.

Prema ranijim informacijama, ponudu za KAP i Preradu dostavila je kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića i Politropus Alternative, sa sjedištem u Tivtu.

Dostavljanje ponude za KAP bila je najavila i njemačka HGL grupa.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ovaj Uniprom je odlucio da isjece Kap u staro zeljezo, kako drugacije tumaciti cinjenicu da je dala ponudu firma koja se bavi zvanicno drumskim transportom i otpadnim materijalom, a uz to nisu ni uplatili depozit od milion eura nego su dostavili neki neobavezujuci papir 8d banke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *