Rađenović: Prihodi od Nove godine tri miliona eura

Dodajte komentar

Ukupno ostvareni promet za vrijeme novogodišnjih praznika veći je od 2,5 miliona eura i mislim da će dostići tri miliona eura, kazao je predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da je ove godine zabilježen rekordan promet.

“Popunjenost u hotelima je bila čak 17 odsto veća nego prošle godine, a popunjenost u privatnom smještaju je bla skoro 30 odsto bolja”, naglasio je Rađenović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je napomenuo u hotelima Budvanske rivijere, koji su bili otvoreni za novogodišnje praznike, popunjenost bila 100 odsto.

“U njima je boravilo 4.500 gostiju. Takođe, bio je jako dobro popunjen privatni smještaj, a i apartmani koji su u vlasništvi nerezidenata Budve. Sigurni smo da je 30, 31. decembra i 1. i 2. januara dnevna posjeta u Budvi dostizala 25.000 gostiju”, istakao je Rađenović.

Od prihoda ostvarenih za vrijeme novogišnjih praznika veliki benefit je, tvrdi Rađenović,imala i država, naplaćujući porez na dodatnu vrijednost i ostale poreske prihode.

“Ali, benefite je imala i Opština jer naši građani osvježeni ovim prihodfima su dosta likvidniji da izmire I obaveze prema opštinskom budžetu”, dodao je on.

Najvažnije je, smatra Rađenović, da su hotelijeri i ugostitelji zadovoljni.

“Cijenim da su njihovi prometi bili na nivou ekstremnih iz špica turističke sezone. To potvrđuje da je novac utvrošen u organizaciji Nove godine, kako od javnih sredstava tako i od privatnih kompanija bio jako dobro iskorišćen i da su efekti premašili desetostruko ulaganje”, zaključio je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *