Podravka demantovala spajanje sa MK grupom

Dodajte komentar

Podravka je saopštila da ne pregovara s MK grupom o korporativnom povezivanju već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dvije kompanije na nekim tržištima.

Reagujući na medijske napise da je MK grupa, u vlasništvu Miodraga Kostića, zainteresovana za korporativno povezivanje s Podravkom i investiranje u Hrvatsku, iz Podravke poručuju “kako s MK grupom ne pregovaraju ni o kakvom obliku vlasničkog, odnosno korporativnog povezivanja ili udruživanju, već samo o mogućoj poslovnoj saradnji dvije kompanije na nekim tržištima”.

O eventualnim ishodima pomenutih pregovora, Podravka će, kako navode, pravovremeno obavestiti javnost, prenosi regionalni portal SEEbiz.eu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

MK grupa, kompanija srpskog “kralja šećera” Miodraga Kostića, otkrila je prije dva dana da već nekoliko mjeseci pregovara s koprivničkom “Podravkom”, sa kojom navodno planira udruživanje.

Kostić, jedan od najbogatijih srspkih preduzetnika, koji je najavio i investicije od oko 100 miliona eura u poslove u Hrvatskoj, izjavio je kako su pregovori s “Podravkom” u završnoj fazi.

On je još polovinom ove godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, izišao s idejom o udruživanju srodnih kompanija u regionu.

Kostić je predložio stvaranje velike kompanije pod nazivom AMANP, što su početna slova kompanija koje bi se prema njegovoj ideji ujedinile – Agrokor, MK grupa, Atlantik Grupa, Nektar i Podravka.

“Zajednička kompanija imala bi jednu upravu i imala bi prihod od oko sedam milijardi eura i za nju bi vladao veliki interes. Ako se na vrijeme ne opametimo, bićemo samo posmatrači u velikoj evropskoj utakmici”, poručio je Kostić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *