Crnogorska kompanija Politropus Alternative dostavila ponudu za KAP

Dodajte komentar

Kompanija “Politropus Alternative d.o.o” predala je danas ponude na tenderima za preduzeća u stečaju Kombinat aluminijuma Podgorica KAP i Preradu.

“Želimo i smatramo da smo, uz partnersku podršku države Crne Gore, kadri da u Crnoj Gori finansiramo i u svim fazama sprovedemo Projekat izgradnje i rada postrojenja najsavremenijih građevinskih materijala, koji se proizvode na bazi industrijskog materijala i čijom realizacijom se u praksi afirmiše spoj ekološke industrijske proizvodnje po EU standardima i rješavanja ključnih ekoloških problema države Crne Gore, uz sopstvenu održivost, uključujući i proizvodnju električne energije. Projekat planira izgradnju ozbiljnog postrojenja, zasnovan je na najnovijim tehnološkim znanjima, a finalni proizvod je izvozno orijentisan, te smatramo potpuno kompatibilan sa razvojnom politikom Vlade Crne Gore. Mi smo inovatori i predstavljamo inovativan koncept i potpuno novu tehnologiju koja može biti sjajan pokretač ekonomije i rješenje ekoloških problema za državu interno, a istovremeno biti odlična uspješna crnogorska priča za čitavu Evropu i svijet”, saopšteno je CdM-u iz kompanije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema njihovim riječima, investicije u ukupne kapacitete će biti iznad 50 miliona eura, što bi, kako su ocijenili, moglo pratiti značajno novo ulaganje ukoliko država kreira neophodne preduslove.

“U početnim fazama realizacije investicije postoji mogućnost aktiviranja dijela pogona prerade u funkciji proizvodnje gotovih proizvoda od aluminijuma. Kompletna analitika, inovativni projekat “Novi ekološki proizvodi kao značajan doprinos ekonomiji, ekologiji i održivom razvoju Crne Gore”, koji kompanija “Politporus Alternative” razvija u Crnoj Gori, kao i proizvodni proces i tehnologija već su prezentiranii nadležnim institucijama”, ističu u kompaniji.

Kompanija Politropus Alternative d.o.o. je crnogorska kompanija, sa međunarodnim kapitalom.

Osnivač i vlasnik kompanije Roman Denkovič, rođen 1960. godine, ima izuzetno iskustvo u djelatnostima industrije, rudarstva, metalurgije, proizvodnje i upravljanja kompanijama. Između ostaloga, u Ukrajini je 2007. organizovao Naučno-proizvodnu kompaniju „Kompozitna rješenja“ koje realizuje proizvodnju djelova od metaloprokata i djelova od kompozitnih materijala. U Crnoj Gori organizovao je d.o.o. kompanija „Politropus Alternative“, 2010. godine i do sada je u Crnu Goru investirano više od osam miliona eura. Realizovao je desetak uspješnih kompanija širom svijeta, od kojih su neke imale obrte od više stotina miliona eura i, sa svojim timom, vlasnik je niza patenata.

Njegov rad karakteriše to da su kompanije startovale kao greenfield projekti i sve su se, kroz vrijeme pretvorila u velika, profitabilna i stabilna preduzeća koja uspješno funkcionišu.

Osnovni princip rada je organizacija i razvoj djelatnosti na osnovu savremenih znanja, uz uključivanje visokokvalifikovanog kadra te korišćenje naprednih maksimalno efektivnih tehnologija. Denkovič je na dosadašnjim projektima uglavnom sarađivao sa renomiranim kompanijama iz Zapadne Evrope, Japana, Kine i Rusije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *