Budva i ove godine sanja o žičari

Dodajte komentar

Stara ideja da se hotelski kompleksi u Bečićima žičarom povežu sa živopisnim mestom Brajići iznad Budve, mogla bi biti konačno realizovana, pišu Vijesti.

Opština Budva spremna je da odmah uloži pola miliona evra i započne gradnju prve žičare u Crnoj Gori.

Projekat, vredan sedam miliona ervra, u kome bi lokalna uprava učestvovala sa najviše milion i po, bio bi zajednički posao Opštine Budva i firme “Cable car Montenegro” koja je inicirala celu priču o gradnji žičare.

Projekat izgradnje žičare, na sebe je preuzela kompanija “Cable Car Montenegro“, čiji je akcionar i lokalna uprava, i predviđa izgradnju žičare od Bečića, nedaleko od hotela “ The Queen of Montenegro” do stare tvrđave Kosmač na Brajićima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Projekat žičare, kao turističke atrakcije, podrazumevao bi izgradnju polazne stanice, koja bi bila nedaleko od hotela „The Queen of Montenegro“ i ciljne stanice nedaleko od srednjovjekovne tvrđave na Brajićima.

Procena je da bi se investicija vratila za nekoliko godina, a realizacija projekta oslanja se na strategiju Budve, usmerene za razvoj ruralnog područja i privođenja tog dela turističkoj nameni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *