Aerodrom Tivat: Rekordnih 868.423 putnika u 2013.

Dodajte komentar
Za tivatski aerodrom prošla godina je bila rekordna jer je zabilježen promet od 868.423 putnika, odnosno 19,7 odsto više nego prethodne godine.

Opsluženo je 5.235 aviona, od kojih su 1.122 bili mali poslovni vazduhoplovi, a u 2013. je zabilježeno povećanje u broju prihvaćenih i opsluženih aviona od 13 odsto.

Zahvaljujući redovnim i sezonskim linijama, Tivat je u 2013.  bio povezan sa dvadesetak destinacija u petnaestak evropskih država, što je još jedan podatak koji pokazuje da je najprometniji aerodrom u zemlji, a  da je tako pokazuje promet u avgustu prošle godine kada je transferisao 203.498 putnika, duplo više nego aerodrom Podgorica, čiji je promet u avgustu iznosio 101.184 putnika, prenio je Radio Tivat.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Rukovodstvo aerodroma ističe da je iza njih izuzetno uspješna, ali i dosta naporna godina „jer tokom ljetnjih mjeseci radimo na granici svojih aktuelnihtehničkih i tehnoloških kapaciteta, čak možda i preko njih u određenim danima. To potvrđuje i podatak da je, recimo, najprometniji prošlogodišnji dan bio 10. avgust kada smo, za manje od 24 sata, transferisali ukupno 11.053 putnika“, naveo je direktor tivatske vazdušne luke, Ranko Bošković, naglasivši da je skoro  84 odsto  od ukupnog prošlogodišnjeg prometa, aerodrom Tivat ostvario tokom ljetnje turističke sezone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *