Srbija: Uskoro besplatne akcije EPS-a

Dodajte komentar

EPS će sigurno postati akcionarsko društvo u prvom kvartalu 2014, što će omogućiti da građani dobiju besplatne akcije tog preduzeća, kaže ministarka energetike.

Zorana Mihajlović je kazala da će se prelaskom EPS-a u akcionarsko društvo u državnom vlasništvu steći uslovi da se odredi kolika će biti vrijednost akcije i po koliko će besplatnih akcija dobiti građani i sadašnji i bivši radnici preduzeća, prenosi B92.

“EPS je kompanija koja može da ima odličnu vrijednost akcija, to je jedna zaokružena cjelina i preduzeće koje ima izbalansiran odnos hidro i termo kapaciteta za prodizvodnju i regionalno je dobro postavljeno”, ocijenila je ministarka.

Ona je ocijenila i da je u poređenju s drugim javnim preduzećima EPS odmakao u reformama, ali da, po njenom mišljenju, mora da bude efikasniji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema njenim riječima, formirano je preduzeće EPS snabdijevanje, što je prvi korak u organizacionom reformisanju i urađeno je dosta na finansijskom reformisanju tako da više ne može da se govori o EPS-u kao o preduzeću u “nevjerovatnom minusu”.

“Vrlo je moguće da će EPS 2013. godinu završiti pozitivno i to ne samo knjigovodstveno, već zato što je uradio finansijsko reformisanje”, istakla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da ono što nedostaje EPS-u jeste ulaganje u proizvodnju, prije svega u distributivnu mrežu, jer skoro da postoje različiti naponski nivoi u zemlji zato što nije izgrađena distributivna mreža.

“Potreba su ulaganja, ali EPS je jedan od sistema koji u budućnosti može da donese korist Srbiji, odnosno akcionarima”, kazala je Mihajlovićeva.

B92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *