Najveća mjesečna plata u Crnoj Gori 86.000 eura

Dodajte komentar

Najveća mjesečna bruto zarada koja je isplaćena u prošloj godini iznosila je 86.000 eura – rečeno je Pobjedi iz Poreske uprave.

– Pet najvećih bruto isplata evidentirane su u iznosima od 60.000 do 86.000 eura i radi se o isplatama samo u jednom mjesecu za pojedinog zaposlenog, a u ostalim mjesecima plate se isplaćuju shodno ugovoru o radu – saopštila je Poreska uprava.

Propisi zabranjuju da se objavi ime onog kome je isplaćena zarada, ali prema podacima iz Poreske uprave u Crnoj Gori najviše zarađuju zaposleni u finansijsko-bankarskom sektoru, telekomunikacijama i ugostiteljstvu.

Najveće zarade se, kako objašnjavaju, ostvaruju po osnovu bonusa, pri čemu se isplaćuju početkom godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

-Bonus se može posmatrati kao naknada menadžeru, ili drugom zaposlenom, koju isplaćuje poslodavac, i ovakve zarade se uglavnom isplaćuju u visoko-profitabilnim djelatnostima kao što je finansijsko-bankarski sektor, sektori telekomunikacija i ugostiteljstva – navode iz Poreske uprave.

Podaci Poreske uprave pokazuju da se u jednom mjesecu iskaže visok iznos primanja, a u ostalim mjesecima, kako dodaju, nivo zarade se kreće u okviru utvrđenih zarada na nivou kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *