Pejović tvrdi: KAP ima perspektivu

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgorica KAP ima perspektivu, ocijeno je vlasnik Uniproma Veselin Pejović i potvrdio da je dostavio ponudu za kupovinu fabrike.

„Sigurni smo da KAP ima perspektivu. Aluminijum je sigurno više metal budućnosti nego što je to danas“, kazao je Pejović Dnevnim novinama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je na pitanje da li u namjeri da preuzme KAP ima partnere odgovorio da se u toj industriji partnerstvo podrazumijeva, a urednost partnerskog odnosa je pravno-tehničko pitanje.

„Uniprom sa aluminijumom radi već 25 godina, prije Rusa sarađivao je i sa KAP-om, kao i sa kombinatima u Italiji i Mađarskoj. Direktno partnerstvo je ostvario u dugogodišnjoj saradnji sa Euralom iz Mađarske“, naveo je Pejović.

Prema njegovim riječima, KAP se ne može posmatrati u periodu kraćem od pet godina, a poslovna politika u proizvodnji ovog metala sadržana je u formuli koja se primjenjuje kod svakog kombinata u svijetu.

Pejović je dodao da se puni efekti od Kombinata aluminijuma mogu očekivati nakon pet godina.

“Narednih pet godina u saglasju je sa našom ponudom koja obuhvata taj period od pet godina. Nakon toga treba očekivati pune efekte njegovih kapaciteta, ali su opet i oni u vezi sa berzom, cijenom koštanja naprijed navedenih inputa, a značajno i sa organizacijom proizvodnje koju ćemo postaviti”, objasnio je Pejović, prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *