Milion eura lanjske dobiti „Aerodroma Crne Gore” biće uplaćeno u budžet

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore usvojila je juče Informaciju u kojoj se konstatuje da će 70 odsto dobiti “Aerodroma Crne Gore” iz prošle godine, u iznosu od milion eura, biti prenešeno na glavni račun Državnog  trezora.

– Upravni odbor Javnog preduzeća “Aerodromi Crne Gore” je na sjednici održanoj krajem novembra, donio Odluku o prenosu dijela neraspoređene dobiti, u iznosu od 1.058.578,50 eura, u budžet Crne Gore. U Iskazu o ukupnom bilansu uspjeha “Aerodroma Crne Gore” za period 01. januar – 31. decembar 2012. godine evidentirano je pozitivno poslovanje sa ostvarenom neto dobiti u iznosu od 1, 51 milion eura eura. Budući da je zaključcima Vlade broj 06-1136/3 i aerodromsko preduzeće zaduženo da 70 odsto neto dobiti prebaci u budžet Crne Gore, iznos koji treba biti prenešen na glavni račun Državnog trezora je 1.058.578,50 eura. Ostatak dobiti od 30 odsto biće usmjeren na operativne troškove, javne nabavke i bonuse, u skladu sa odgovarajućim odlukama organa upravljanja aerodromskog preduzeća, navodi se u Informaciji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podsjetimo, 27. maja 2013. godine Vlada je usvojila Informaciju o visini zarada zaposlenih u pravnim licima, akcionarskim društvima i društvima sa ograničenom odgovornošću u kojima država ima većinsko učešće u vlasništvu. Tom prilikom Vlada je zadužila javne ustanove i preduzeća u kojima država ima većinsko učešće da, između ostalog, višak prihoda nad rashodima u iznosu od 70 odsto transferišu u budžet države Crne Gore, u slučajevima gdje je država 100 odsto vlasnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *